Uručene sportske nagrade grada Leskovca za 2023. godinu

Povodom ostvarenih rezultata u 2023. godini, Leskovački savez sportova uručio je nagradu za najbolji sportski klub Gradskom fudbalskom klubu „Dubočica“, kao i specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta predsedniku Goranu Cvetanoviću. Plivačica Nina Stanisavljević i džudista Milan Mihajlović, proglašeni su za najbolje sportiste u tekućoj godini.

Priznanje za najboljeg sportskog radnika u 2023. godini, pripalo je Srbislavu Nešiću, predsedniku Rukometnog kluba „Dubočica 54“, dok se Marjan Nikolić, iz Odbojkaškog kluba „Dubočica“ istakao kao najbolji trener.

Kada je u pitanju sport, vrhunac ulaganja u ovu oblast je izgradnja gradskog stadiona „Dubočica“, vrednosti 2,5 milijarde dinara. Takođe, u ovoj godini, izdvajanja za sportske klubove i organizacije dostigla su sumu od rekordnih 155 miliona dinara. Da je ova finansijska podrška i više nego dovoljna, govori i podatak da je u prethodnih nekoliko godina preko 700 miliona dinara opredeljeno za uređenje fiskulturnih sala, sportskih terena i igrališta i Avantura parka.

Sportske nagrade grada Leskovca uručene su i za kategorije sportskih radnika, trenera i sportista. Što se tiče sportskih nada za 2023. godinu, priznanja su pripala brojnim sportistima iz plivačkih, rukometnih, streljačkih, fudbalskih, gimnastičkih, mačevalačkih i karate klubova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *