Uručene Sportske nagrade

sportske nagrade

Leskovac – Najuspešnijim sportistima, ekipama, sportskim organizacijama i sportskim radnicima u godini na izmaku sinoć su na prigodnoj svečanosti  uručene Sportske nagrade Leskovca za 2013. godinu.

U konkurenciji sportskih ekipa – klubova, Sportska nagrada Leskovca dodeljena je Fudbalskom klubu Moravac Orion iz Mrštana, dok je laureat u kategoriji sportskih organizacija Gradski fudbalski savez Leskovac. Kik bokser Mihajlo Kecojević prvi je sportista Leskovca u 2013. godini, a u ženskoj konkurenciji ovo značajno priznanje pripalo je karatistkinji Jeleni Stanojević.

U kategoriji sportskih nada dobitnici Sportske nagrade Leskovca su član Karate kluba Sensei David Trajković i košarkašica Aktavis akademije Marija Stojiljković. Dragan Arsić trener Košarkaškog kluba Zdravlje bio je najuspešniji sportski stručnjak Leskovca u godini na izmaku.

Sportska nagrada Leskovca za dugogodišnji rad pripala je Ljubiši Šiškinu treneru Karate kluba Bušido, a za godišnji rad Nenadu Nikoliću međunarodnom rukometnom sudiji, dok je laureat u konkurenciji pedagoga fizičke kulture Predrag Jović profesor fizičkog vaspitanja u leskovačkoj Gimnaziji.

Priznanje u konkurenciji pojedinaca za rad u drugim organizacijama pripalo je Milošu Stevanoviću. U ime nagrađenih zahvalio se potpredsednik Gradskog fudbalskog saveza Leskovac, Ivan Nikolić.

Specijalna priznanja Sportskog saveza Leskovca ove godine dodeljena su za dugogodišnje uspešno predstavljanje leskovačkog sporta u inostranstvu košarkašici Maji Miljković, rukometašici Jovani Stojiljković, fudbaleru Dušanu Saviću i košarkaškom treneru Jovici Arsiću kao i predsedniku Moravac Oriona Jovanu Stankoviću za ulaganje u fudbalski sport.