Uručeni ugovori za 102 sportska kluba u ukupnoj vrednosti od 65 miliona dinara

Rad 102 sportska kluba i organizacija u ovoj godini biće podržan sredstvima iz budžeta grada, za šta će biti izdvojeno ukupno 65 miliona dinara. Njihovim predstavnicima ugovore o finansiranju i sufinansiranju danas je u sali Skupštine grada uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ukazujući na značaj koju sportisti imaju u promociji grada i zemlje, gradonačelnik je istakao i važnu ulogu sportskih radnika u procesu vaspitavanja dece.

On je ovom prilikom podsetio da je visina ulaganja u sport 2011. godine iznosila 14,8 miliona dinara, a da su danas ta izdvajanja u vrednosti od 65  miliona dinara, uz dodatnih 90 miliona za funkcionisanje Sportsko- rekreacionog centra Dubočica.

Prvi čovek grada zamolio je ovom prilikom sve rukovodioce klubova da mu u narednim danima dostave planove za naredne četiri godine sa, kako je rekao, projekcijom uspeha kako bi na osnovu njihove vizije bio formiran plan grada  za period od 2020. do 2024. godine.

U ime svih klubova gradu se na podršci zahvalio paraolimpijac i ostvarivač norme za Olimpske igre u Tokiju, član biciklističkog kluba Dubočica, Milan Petrović.

Neposredno pre dodele sporstkih ugovora prikazan je promo film o dosadašnjim ulaganjima lokalne samouprave u sportske terene i sportsku infrastrukturu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *