Uskoro novi dom za porodicu Stojanović iz Ravnog Dela

Petočlana porodica Stojanović iz sela Ravnog Dela, umesto stare trošne kuće, dobiće uskoro novi funkcionalni dom. To je rezultat saradnje između opštine Vlasotince i Fondacije Humana srca iz Beograda.


“Lokalna samouprava, Centar za socijalni rad, organizacije i pojedinci godinama pomažu ovu porodicu, ali njihova kuća više nije za stanovanje. Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Humana srca, porodica će uskoro dobiti novi dom u drugom selu – kaže predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.


Iako su uslovi za životna selu teži, porodica je odlučila da nastavi svoj život u seoskoj sredini. Od troje dece dvoje su srednjokšolci, a jedan je učenik osnovne škole. Otac radi sezonske poslove i odsutan je po nekoliko meseci od kuće, kako bi obezbedio egistenciju i školovanje dece. Zato je pomoć Fondacije Humana srca od životne važnosti za porodicu Stojanović.


“Fondacija će, uz podršku opštine, ponovo okupiti porodicu Stojanović u porodičnom domu. Videli smo da opština Vlasotince ima razvijene socijalne programe, da su dobitnici nagrade za unapređenje položaja žena na selu i da generalno ima sluha za potrebe najugroženijih, zbog čega im fondacija zahvaljuje na saradnji – kaže upravitelj Fondacije Humana srca Danijela Vasilijević.


Opština Vlasotince i Fondacija Humana srca potpisale su protokol o saradnji, kojim će i ubuduće zajedno raditi na obezbeđivanju boljih uslova socijalno ugroženim građanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *