Uskoro počinje izgradnja proizvodnog pogona kompanije „Erenli“ u Leskovcu

Na prostoru Zelene zone, na parceli površine sedam hektara, uskoro će krenuti radovi na izgradnji fabrike za proizvodnju sistema za cirkulaciju tečnosti u automobilskoj industriji turske kompanije Erenli, koja će biti otvorena najkasnije u februaru 2022. godine.

U novom objektu  biće zaposleno 338 radnika, najavljeno je na konferenciji za medije u Svečanoj sali grada, kojoj su prisustvovali i predstavnici pomenute kompanije.  

Na konferenciji je rečeno da će već tokom ove godine u ogranku kompanije „Erenli DOO Leskovac“ biti zaposleno petnaestak inženjera i tehničara, kao i administrativnih radnika, koji će biti angažovani na poslovima oko izgradnje fabrike i instalacije mašina za proizvodnju.

Početkom naredne godine broj zaposlenih u administarciji, inženjerstvu i menadžmentu iznosiće 150, naglasio je Fikret Ajnibal, predstavnik pomenute kompanije.

U planu je da do kraja 2025. u leskovačkom ogranku kompanije Erenli broj radnika dostigne 400.  

„Već smo sklopili ugovore za 2022. i 2023. godine sa našim dugogodišnjim korisnicima. Završićemo poslove vredne 8 miliona evra, a u 2023. godini 50 miliona evra. Do kraja ovog investicionog procesa, koji će trajati 5 godina, tačnije do kraja 2025. mi ćemo prodati proizvode koje ćemo proizvesti u Leskovcu vredne 30 miliona evra. Biće distribuirani u Španiji, Italiji, Portugaliji i Nemačkoj– rekao je Ajnibal.

Realizacija ove investicije, vredne 16,6 miliona evra, umnogome će doprineti da „Zelena zona“ postane jedna od glavnih pokretača industrije u Leskovcu, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Cvetanović. 

Podsetimo, lokalno rukovodstvo je početkom ove godine započelo pregovore sa predstavnicima kompanije „Erenli“. Nakon što je od deset gradova u regionu, koliko ih je bilo u konkurenciji, odabran Leskovac, u maju je u našem gradu otvoren ogranak „Erenli DOO“.

Takođe, prošlog meseca je gradonačelnik Leskovca sa predstavnicima pomenute kompanije potpisao Memorandum o saradnji i razumevanju.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*