Uskovitlana politička scena u Vlasotincu

vlasotince 1

Vlasotince – Ostavka predsednika Skupštine opštine Vlasotince Nenada Stojkovića, koju je podneo na juče započetoj sednici lokalnog parlamenta, iznenadila je sve odbornike, a naročito iz redova koalicije Srpske napredne stranke kojoj se Grupa građana „ Privrednici Vlasotinca“ priklonila pre devet meseci. 

Međutim, to je uzburkalo i političku scenu Vlasotinca pa se spekuliše da je to pokušaj da se eliminiše Nova Srbija iz koalicije strnaka okupljenih oko SNS – a ali i da je, možda, na pomolu nova lokalna koalicija koju bi činili: URS, SPS i Grupa građana „Privrednici Vlasotinca“.

Predsednik Skupštine opštine Vlasotince Nenada Stojković rekao je da je ostavka njegov lični čin proistekao iz činjenice da devet meseci nakon što je GG „ Privrednici Vlasotinca“, čiji je član bio, pristupila SNS-u, ne gaji više uverenje da na taj način može ostvariti ono što su kao grupa građana obećavali u predizbornoj kampanji.

On je istakao da to pogotovo nije moguće učiniti kroz ovakav Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Vlasotincu u čijem radu najveći uticaj ima predsednik OO Nove Srbije Boško Stančić, zbog čega je prisutno ogromno nezadovoljstvo članova Srpske napredne stranke. U razgovoru sa našim novinarom Stojković je demantovao mogućnost eventualnog stvaranja neke nove koalicije u lokalnom parlamentu.

-Nikakvih dogovora ili pravljenja koalicionih sporazuma nije bilo što, naravno, nije ni moguće bez saglasnosti Opštinskog odbora SNS – a , rekao je predsednik SO Vlasotince u ostavci Nenad Stojković.

vlasotince 2

Predsednik Opštinskog odbora vlasotinačke Nove Srbije Boško Stančić, čije se ime pominje kao jedan od razloga za podnošenje ostavke predsednika Skupštine opštine Nenada Stojkovića i čiji još jedan pokušaj smene sa mesta direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju od strane pojedinih partija nije uspeo, komentarišući novonastalu političku situaciju kaže da iza ovoga stoji namera„seče“ Srpske napredne stranke u Vlasotincu.

Predsednik Opštinskog odbora vlasotinačkog SNS – a Dragan Spasić kaže da je stav centrale stranke da se održi postojeći status ali da ipak postoji indicija da je deo koji je pripojen SNS – u, pokušao da napravi neku novu koaliciju koja bi uključila i URS koji nije prošao cenzuz na prethodnim parlamentarnim izborima.

-Plašim se da ne dođemo u situaciju da razjedinimo odbornički grupu SNS – a čime ćemo pomoći opoziocionim strankama ili opcijama koje ne misle dobro SNS- u, rekao je predsednik OO SNS – a u Vlasotincu Dragan Spasić.

-Mi ne možemo da utičemo na odnose u odboru SNS – a niti to pokušavamo. Od njih zavisi šta će se u buduće dešavati. Mi i na dalje ostajemo odbornička grupa URS – a , istakao je predsednik OO URS – a u Vlasotincu Bratislav Petrović.

-Ja sam potpuno zbunjen jučerašnjim događanjem u jednom delu. Bio sam upoznat da će ta grupacija nova koja se polako formira: Privrednici Vlasotinca kao deo SNS – a, SPS i URS pokušati da preuzmu vlast ali nisam znao da će predsednik SO dati ostavku. Siguran sam da je i to dogovoreno i da nije bilo iznenađenje za sve. Bilo je iznenađenje za mene i predsednike SNS – a i NS – a, kazao je predsednik OO NDS – a u Vlasotincu Slavoljub Mitov.

Predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Nebojša Stojanović nije želeio da daje izjavu za našu Televiziju rekavši da će se sve kazati narednih dana.

Lokalni parlament u Vlasotincu čine po 11 odbornika: Nove demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije; 13 SNS-a od kojih su sedam iz Grupe građana „privrednici Vlasotinca“; pet Ujkedinjenih regiona Srbije i četiri Nove Srbije.