Uspeh Anđeline Mitić, učenice OŠ “Đura Jakšić” u Turekovcu

Anđelina Mitić, učenica šestog razreda Osnovne škole “Đura Jakšić” u Turekovcu, jedina je predstavljala grad na Veternici na Međunarodnom takmičenju engleskog jezika “Hippo Olimpijada”, koje je nedavno održano u Italiji.

Anđelina se u konkurenciji od preko 85 000 učenika iz 63 zemlje sveta našla među 176 njih, koliko se plasiralo na evropske kvalifikacije. Realizaciju ovog putovanja podržala je lokalna samouprava, odnosno Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

Anđelina je engleski zavolela od malih nogu. Još pre polaska u školu počela je da uči ovaj strani jezik, gledajući crtane filmove i druge sadržaje na internetu. Za razliku od mnogih vršnjaka, nikada nije pohađala privatne časove, a za ovo nadmetanje pripremala se nekoliko meseci sa nastavnikom Andrijom Stojanovićem.

Anđelini je ovo iskustvo bilo dragoceno i zbog toga što je imala priliku da prvi put poseti Italiju, a najlepše utiske ponela je iz Venecije. Stekla je i nove prijatelje iz različitih zemalja sveta.

Samo nadmetanje, koje se organizuje već 11 godina, ima četiri faze: prvi krug, polufinale, evropske kvalifikacije (gde se plasirala Anđelina) i na kraju finale.

-Ovo je ogroman uspeh za Anđelinu, ali i za Osnovnu školu “Đura Jakšić” i grad Leskovac – ističe direktor Marjan Mladenović i nastavnik engleskog jezika Andrija Stojanović, Anđelinin mentor.

Anđelina planira da nakon završene osnovne škole upiše Gimnaziju, a nakon toga da studira engleski jezik na Filološkom fakultetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *