Uspeh Jovane Ristić, studentkinje Visoke poslovne škole u Leskovcu

Jovana Ristić iz Vlasotinca, studentkinja Visoke poslovne škole u Leskovcu, osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju „Unija challenge“, koje je nedavno održano u Beogradu.

Tema njenog projekta bila je „Istraživanje tržišta za potencijalnog investitora“. Ono što Jovanin uspeh čini značajnijim je činjenica da se jedina na ovom nadmetanju takmičila individualno, dok su ostali studenti bili u grupama.

Jovana je diplomirala na studijskom programu Menadžment biznisa i logistike na Visokoj poslovnoj školi, gde je ove godine upisala i master studije.

Na takmičenju „Unija Chalenge“ je uz mentorsku podršku svoje profesorke Ljubice Janjić izradila projekat koji je za cilj imao ispitivanje poslovnog okruženja zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija. Takođe, trebalo je ponuditi investitoru savete i rešenja, koja će mu pomoći da donese odluku o osnivanju preduzeća.

-Uzeti su u obzir kriterijumi poput političke i ekonomske stabilnosti, pravnog i poreskog sistema, tržišta nekretnina i radne snage, kao i investicioni podsticaj i poslovno okruženje, a ispostavilo se da je Srbija najprivlačnija nemačkom investitoru- ističe naša sagovornica, govoreći o rezultatima istraživanja, koje je sprovela tokom izrade svog projekta.

Na takmičenju „Unija challenge 2022“ studenti su se takmičili u oblasti računovodstva, savetovanja i informacionih tehnologija. Teme za izradu zadataka su bile: Vizija računovodstva 2052., Istraživanje tržišta za potencijalnog investitora i Cyber Security za male kompanije.

Jovanin rad je najpre ocenjen kao jedan od deset najboljih, zahvaljujući čemu se plasirala u finale. Potom je, u drugoj fazi takmičenja, osvojila treće mesto.  

Jovana na Visokoj poslovnoj školi pohađa smer poslovna ekonomija i e biznis. Iako još uvek razmišlja o tome u kojoj oblasti će se usavršavati, ima želju da nakon završetka školovanja ostane u Srbiji.

Prilog o uspehu Jovane Ristić pogledajte u našoj informativnoj emisiji “Panorama”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *