Uspeh leskovačkih mažoretkinja na državnom prvenstvu

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su prvo mesto u kategoriji kadeta pon-pon.

Takmičilo se stotinak devojčica u različitim formacijama i kategorijama iz Beograda, Leskovca, Apatina, Bele Crkve, Šapca i Banje Koviljače, a Lozničani su prvi put imali priliku da budu deo ove manifestacije u svom kraju zahvaljujući organizatoru takmičenja – Evropskoj mažoret asocijaciji, koja je imala veliku podršku Grada i Turističke organizacije grada Loznice.

„Leskovačke mažoretkinje“ formirane su juna 2001. godine kao prva mažoretska grupa u Srbiji. Početne koreografije rađene su po ugledu na mažoretske grupe sa grčkog ostrva Krf. Grupa je tokom prethodnih godina imala preko 100 gostovanja u gradovima Srbije i u inostranstvu. Najčešće nastupaju u pratnji bleh i promenadnih orkestara.

One su jedno od zaštitnih obeležja Leskovca i Južne Srbije, jedinstvene po svojoj pojavi i izuzetno atraktivne za medije i publiku. Redovan su učesnik svih značajnih turističko-kulturno-sportskih dešavanja u Leskovcu, Srbiji i okruženju.

Koreograf mažoretkinja je Verica Janković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *