Uspeh učenica Ekonomske škole u Leskovcu na takmičenju „Poslovni izazovi jugoistočne Srbije“

Marija Dimitrijević, Tijana Cvetković, Katarina Trajković i Teodora Stošić, učenice završnog razreda Ekonomske škole „Đuka Dinić“ u Leskovcu, osvojile su treće mesto na takmičenju „Poslovni izazovi jugoistočne Srbije“ za ideju „Pametne kante“, predvođene mentorom, profesorom Živojinom Prokopovićem. One su se time plasirale za učešće na državnom takmičenju koje će biti održano u Beogradu. 

Takmičenje je zbog aktuelne epidemiološke situacije održano putem onlajn platforme 18. i 19. oktobra, a zadatak je bio osmisliti proizvod ili uslugu na temu „Održivi razvoj velikih gradova“, poštujući koncept koji udružuje ekonomski razvoj, zaštitu životne sredine i društvenu odgovornost.

Pametne kante koje je osmislio ovaj tim izrađene su od recikliranog materijala, a rade pomoću senzora i solarnih panela.

Na takmičenju je učestvovalo 98 učenika iz 20 srednjih škola jedanaest gradova i opština jugoistočne Srbije. Imajući u vidu konkurenciju, naše sagovornice kažu da su zadovoljne postignutim uspehom.  

Organizator takmičenja „Poslovni izazov“ je organizacija „Dostignuća mladih“, koja već šesnaest godina u našoj zemlji sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*