Uspesi Ekonomske škole “Đuka Dinić” i Miloša Radovanovića

Na Republičkom takmičenju iz principa ekonomije, održanom 22. marta, u konkurenciji 26 vaspitno-obrazovnih ustanova, Ekonomska škola „Đuka Dinić“ iz Leskovca bila je jedna od prve tri najuspešnije. Učenik četvrtog razreda Miloš Radovanović je pod mentorstvom profesorke Tanje Petković, osvojio drugo mesto.

Brojne nagrade sa republičkih takmičenja iz principa ekonomije, srpskog i engleskog jezika, zatim istorije, otišle su u ruke Miloša Radovanovića, koji je sa ponosom predstavljao leskovačku Ekonomsku školu.

Dalje školovanje, kako nam je rekao, Miloš će nastaviti na Ekonomskom fakultetu.

Politička ekonomija, osnovi ekonomije ili principi ekonomije…Uprkos različitim nazivima, ovaj predmet za cilj ima pripremanje učenika za budućnost u ekonomskom sektoru. Ujedno je i jedan od izbornih predmeta u okviru polaganja prijemnog ispita za upis na Ekonomskom fakultetu.

Ovo je samo jedan u nizu uspeha ostvarenih od strane učenika Ekonomske škole, kako iz opšte-obrazovnih, tako i stručnih predmeta. U proteklom periodu, učenica Emilija Ljubisavljević, osvojila je drugo mesto na Književnoj olimpijadi.

Miloš Radovanović će početkom aprila meseca učestvovati na Republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *