Uspešna saradnja bugarskih i leskovačkih tekstilaca

Prekogranicna_saradnja_2 OK

Leskovac – Grad Leskovac  privodi kraju projekat prekogranične saradnje u oblasti tekstila u kome se intenzivno  radilo na uspostavljanju kontakata privrednika iz poograničnih regiona Srbije i Bugarske, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Zamenik gradonačelnika Leskovca, Dragan Jovanović rekao je ovom prilikom da je Leskovac poznat po dugoj tradiciji u proizvodnji tekstila,  i da je nakon teškog perioda ponovo počeo da se probija na tržište , pre svega preko privatnih tekstilnih kompanija, a zadatak lokalne samouprave, kao i svih učesnika projekta je da se pruži sva neophodna pomoć u realizaciji posla.

Projekat „ Zajedno na evropskom tržištu – zajedničke mogućnosti za preduzeća u industriji teskstila i odeće iz prekograničnih regiona „  sprovode grad Leskovac i Strukovna organizacija za tekstil i odeću u Ćustendilu, Republika Srbija, Bugarska privredna komora i Republika Bugarska kroz IPA program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije. Vrednost projekta je 171 192 evra,  a kofinasiran je od strane Evropske unije kroz IPA program prekogranične saradnje.