Usvojen budžet Opštine Vlasotince

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su sinoć odluku o budžetu za 2020.godinu, u iznosu od 895.207.517 dinara. Za nju su glasala 33 od 42 odbornika prisutna u sali.

“Budžet je izbalansiran, vodili smo računa da svi budu zastupljeni. Zbog izmena Zakona o javnim dobrima ne možemo više da naplatimo zauzeće javne površine od strane EPS, Telekoma i Pošte Srbije i to je razlog što je budžet nešto manji. Takođe, zbog projekata koje realizujemo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, mi smo u budžet stavili samo iznos PDV-a, u pitanju su projekti rekonstrukcije škole „8.oktobar“ i rekontsurkcije radionica Tehničke škole nakon kojih će ona postati trening centar za dualno obrazovanje u jugoistočnoj Srbiji. To će takođe biti deo budžeta u 2020.godini – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Odbornik opozicionog Pokreta za Vlasotince Žarko Kostić  imao je primedbu da nisu jasno raspoređena sredstva za infrastrukturu. On je imao i više pitanja od kojih su se neka odnosila na izveštaj revizora i javnu rasvetu.

Predsednik Todorović je odgovorio da revizor nije naložio mere, već je imao samo preporuke, pročitao ih i razjasnio na primerima, objasnivši da nije bilo primedbi na procese sprovođenja javnih nabavki već na tehničke stvari.

“Što se tiče javne rasvete, podsetiću vas da je odluku o uvođenju javne rasvete skupština donela u julu 2015.godine kada  ja nisam bio predsednik opštine – rekao je Todorović.

Na sednici je usvojen i rebalan budžeta za tekuću godinu kojim je on smanjen za 11 miliona, rekao je šef Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti Saša Mihajlović. Odbornici Violeti Ilić, sa liste Srpske napredne stranke, potvrđen je mandat.

Nakon usvajanja rebalansa, sednica je prekinuta, a njen nastavak predsednik skupštine Bratislav Petrović najavio je za ponedeljak 23.decembar od 17 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *