Usvojen plan rada Štaba za vanredne situacije za 2020. u Medveđi

Plan rada Štaba za vanredne situacije Opštine Medveđa za 2020. godinu usvojen je na svečanoj sednici, koja je održana povodom Svetskog dana civilne zaštite – 1. marta.

Ovaj plan predviđa preventivno delovanje u slučaju požara, vodosnabdevanja, sa programom rada za letnje i zimsko održavanje puteva, kao i sistema za uzbunjivanje.

U izveštaju iz prethodne godine istaknuto je da nije bilo potrebe za uvođenjem vanredne situacije, ali je  bilo neophodno uvesti planske restrikcije vode u letnjem periodu zbog suše, rečeno je na svečanoj sednici uz podsećanje da je u toku 2019.  očišćeno korito reke Jablanice u dužini od 1,5 km.

„ Skupština opštine Medveđa je 15. septembra 2011. donela Odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite. Njome je, a na osnovu Zakona o vanrednim situacijama, precizno regulisano koji su subjekti sistema zaštite i spasavanja na teritoriji opštine – podsetio je predsednik opštine i komandant štaba Nebojša Arsić.

rpt

Na svečanoj sednici dodeljena su priznanja Službi kućne nege Doma zdravlja, Policijskoj stanici, Vatrogasnoj jedinici i Ivici Ranđeloviću, načelniku Sektora za vanredne situacije iz Leskovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *