Iz časa u čas: Vanredna situacija u Crnoj Travi, u Medveđi zaseda Štab za vanredne situacije, u Bojniku bez struje pojedine mesne zajednice …..

Sneg koji je pao tokom noći i dana doneo je probleme u planinskim delovima svih opština Jablaničkog okruga. Najteža situacija je u Crnoj Travi, gde je proglašena vanredna situacija. U ovoj opštini visina snežnog pokrivača je prešla metar, a nanosi su u pojedinim delovima i znatno veći. Prema poslednjim informacijama uspostavljeno je snabdevanje električnom energijom.

Predsednik opštine Slavoljub Blagojević obratio se za pomoć i opštini Vlasotince pa su mašine AB Kopa, preduzeća koje je zaduženo za zimsko održavanje puteva u Vlasotincu, krenule ka Crnoj Travi.

Vlasotince: Putevi u brdsko-planinskom delu opštine Vlasotince za sada su prohodni. Najviše problema bilo je prema Bistrici. Visina snega u ovom pravcu je oko 80 centimetara, dok je u većini drugih mesta oko 30. U štabu za vanredne situacije opštine Vlasotince dodaju da je snežnih nanosa bilo u Lipovici i da se oni raščišćavaju.  U ravničarskom delu opštine, za sada, nema problema, što se prohodnosti puteva tiče.

 

I u opštini Medveđa, danas od 14 sati danas zasedao je štab za vanredne situacije.Kako je rekao predsednik opštine Nebojša Arsić, Javno komunalno preduzeće „Obnova“ čisti  puteve prvog prioriteta, a u nekim delovima opštine Medveđa ima i problema sa snabdevanjem strujom.

Leskovac: Kada je reč o teritoriji grada Leskovac iz preduzeća AB kop koje je zaduženo za zimsko održavanje puteva i na ovom području, kažu da je jedino problematična situaciju na putnom pravcu Barje – Oruglica – Ravni Del, gde je od 4.februara angažovan buldožer. On je još uvek na terenu, a nadležni očekuju da će i u toku večernjih časova ponovo čistiti ovaj putni pravac  s obzirom na snežne nanose.

Po jedan kamion angažovan je  za čišćenje pravca prema Jašunjskim manastirima gde je visina snega oko 30 centimetara, potom prema Miroševcu i fabrici vode u Gorini, i jedan od naselja podrum do Male Kopašnice i Grdelice  koji produžava do Sejanice i Dedine Bare , kažu u preduezćeu AB kop

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *