Vatrogasci izveli vežbu spasavanja i gašenja požara

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke čete u Leskovcu izveli su  taktičko-pokaznu vežbu spasavanja i gašenja požara na jednom od javnih objekata, ovog puta na Leskovačkom kulturnom centru. U vežbi je učestvovalo preko dvadeset vatrogasaca sa 6 vozila.

Reč je o vežbi složenog tipa gašenja požara i istovremenog spasavanja ljudi uz pomoć specijalnog vatrogasnog vozila sa automehaničkim lestavama koje je od nedavno deo mehanizacije Vatrogasno-spasilačke čete u Leskovcu.

Cilj aktivnosti, predviđene planom rada za ovu godinu, je da pokaže da su vatrogasci prošli dobru i kvalitetnu obuku zahvaljujući kojoj su spremni da zaštite živote građana u slučaju požara.  

Pokazano-taktička vežba izazvala je interesovanje građana i prolaznika, ali i mališana iz Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ koji su sa velikom pažnjom posmatrali njeno izvođenje.

Nakon pokazne vežbe, zainteresovani građani mogli su da u  dvorištu Šop Đokićeve kuće vide deo opreme i mehanizacije Vatrogasno- spasilačke čete, a pored ostalog i kapacitete za spasavanje na vodi. Radi se o 12 pripadnika  koji raspolažu sa kompletnom opremom, motornim čamcima i odelima.

Podsetimo, ove godine resorno ministarstvo raspisalo je i konkurs za upis polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Na osnovu ovog konkursa koji je završen juče, jedinica u Leskovcu dobiće četiri nova pripadnika, u Bojniku tri, i u Medveđi i Lebanu po dva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *