Večeras na sajtu Leskovačkog kulturnog centra razgovor sa Lazarom Ristovskim

Posetioci sajta Leskovačkog kulturnog centra, www.lkc.org.rs večeras od 21 čas mogu da pogledaju tribinu “U krupnom planu” čiji je gost Lazar Ristovski, glumac, reditelj, producent i pisac. Ova tribina deo je Leskovačkog internacionalnog filmskog festivala Lajf, a Ristovski je bio gost Leskovca 2017. godine

Jedan od najpopularnijih domaćih glumaca, nadahnuto je govorio o sveukupnom stvaralaštvu, značajnim ljudima i događajima koji su uticali na njegovu karijeru, koja beleži više od 4000 predstava, preko sto filmova i televizijskih serija, gotovo sve glumačke nagrade koje se mogu dobiti na ovim prostorima i neke evropske.

Dobitnik nagrade „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu i drugih nagrada na „Lajfu“, govoreći o ovom festivalu rekao je da Leskovac doživljava kao prijateljsku sredinu u koju rado dolazi godinama.

Osvrnuo se na svoj film „Dnevnik mašinovođe“, koji je učestvovao na više od 40 festivala i osvojio preko 15 nagrada, a te godine je bio i naš kandidat za Oskara. „Treba mnogo uložiti u kampanju da bi ljudi čuli da taj film postoji, a mi tih para nemamo. Ja sam bio u Los Anđelesu i promovisao „Mašinovođu“ pred publikom i članovima žirija na nekoliko projekcija i film je pobrao aplauze, kao i svuda u svetu“, rekao je Lazar Ristovski.

Predstavljajući svoju novu knjigu „Ulična akademija“, kazao je da sebe ne smatra piscem nego pripovedačem i dodao da misli da je zainteresovao publiku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *