Večeras na sajtu Leskovačkog kulturnog centra razgovor sa Milošem Bikovićem

Posetioci sajta Leskovačkog kulturnog centra, www.lkc.org.rs, večeras od 21 čas mogu da pogledaju tribinu  „U KRUPNOM PLANU“,u okviru koje je gost Miloš Biković, proslavljeni domaći glumac mlađe generacije, koji paralelno gradi uspešnu karijeru i u Rusiji.

Biković je boravio u Leskovcu prošle godine na Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije.

Otvarajući 12. „Lajf“, rekao je da mu je drago što je deo ove manifestacije čije glavno priznanje nosi ime Živojina Pavlovića i dodao da promociju filma i festivala smatra pobedom kulture.

Leskovačkoj publici, koja je pokazala orgomno interesovanje za razgovor sa popularnim glumcem, Miloš Biković je govorio o najzapaženijim ulogama u domaćoj i ruskoj kinematografiji, saradnji sa vodećim glumačkim i rediteljskim imenima iz sveta filma, među kojima su Dragan Bjelogrlić, Nikita Mihalkov i Antonio Banderas.

Osvrnuo se i na nagrade, među kojima su najznačajnije „Car Konstantin“ na Filmskim susretima u Nišu 2011. za ulogu Tirketa u filmu „Montevideo, bog te video“, Gran pri „Naisa“ u Nišu 2018. za ulogu Petra Maraša u jednom od najgledanijih domaćih filmova svih vremena „Južni vetar“, za koji je nagrađen i na festivalu u Irskoj, kao i Medalja Puškina, kojom ga je odlikovao ruski predsednik Putin za izuzetan doprinos unapređenju ruskih i srpskih kulturnih veza.

Biković je govorio i o nastanku filma „Balkanska međa“ kojim je otvoren 12. filmski festival „Lajf“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*