Večeras na sajtu lkc.org.rs. tribina čiji je gost Bogdan Diklić

Posetioci sajta Leskovačkog kulturnog centra, www.lkc.org.rs, večeras u 21 čas mogu da pogledaju tribinu”U krupnom planu” u okviru koje je gost domaći glumac Bogdan Diklić.

Dikliću je na otvaranju 12. festivala “Lajf” ,održanom od 18. do 22. septembra, uručena nagrada „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu.

Tom prilikom proslavljeni glumac doživeo je stajaće ovacije. Dirnut reakcijama leskovačke publike, Diklić je rekao da je to velika časti da poseban značaj za njega imaju nagrade koje nose ime nekog velikana, dodajući da je Žika Pavlović izuzetno značajna ljudska, filmska i književna pojava.

Glumac koji je tokom karijere duže od četiri decenije ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, na tribini „U krupnom planu“ govorio je o kultnim ostvarenjima u kojima je igrao sa velikanima domaćeg glumišta kod vodećih reditelja. Nezaboravne su njegove uloge u filmovima „Nacionalna klasa“, „Maratonci trče počasni krug“, „Majstori, majstori“, „Čudo neviđeno“, „Sabirni centar“, „Tri karte za Holivud“, sve do najnovijeg „Južnog vetra“. Pamtimo ga i po upečatljivim ulogama u televizijskim serijama „Grlom u jagode“, „Otvorena vrata“, „Čizmaši“, „Koreni“. Ovenčan je prestižnim priznanjima, među kojima su nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“, Zlatna arena u Puli i Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*