Velika posećenost Savetovanja za voćare “Agrolider”

Velika posećenost voćara i poljoprivredih stručnja sa juga Srije, ali i ostalih krajeva naše zemlje, obeležila je još jedno tradicionalno Savetovanje za voćare „Agrolider“  koje  je održano u svečanoj sali „Dionis“, ugostiteljskog kompleksa „Apostolović“. Organizatori događaja su agencije  „Agrozona promedia“ i „Friends brands“, a generalni sponzor kompanija „Agroarm“.

Pre početka vegetacionog cikulusa, posetioci ovogodišnjeg Savetovanja za voćare „Agrolider“ imali su priliku da čuju veoma zanimljiva predavanja i prisustvuju prezentacijama o najaktuelnijim temema iz oblasti voćarske proizvodnje. Od 6 stručnih izlaganja, jedno od naročito značajnih bilo je predavanje doktora Slobodana Milenkovića o jagodastom voću, odnosno o problematici koja se odnosi na proizvodnju maline, jagode i kupine sa stručnim preporukama za povećanje prinosa i zdravstvenu bezbednost plodova.

Veliko interesovanje posetilaca izazvalo je i predavanje o subvencijama u poljoprivredi Srbije u 2020. godini, pre svega, o mogućnosti kupovine novih traktora, a voćari si imali priliku da čuju i najaktuelnije informacije u vezi sa zaštitom i ishranom različitih voćnih vrsta.

U ime lokalne samouprave koja je i pokrovitelje savetovanja, prisutne je pozdravio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. 

I ovog puta nije izlostao izložbeni deo manifestacije pod sloganom „Može više i bolje“, u okviru kojeg su nastupila  23 izlagača iz oblasti agrobiznisa.  Savetovanje za poljoprivrednike “Agrolider” održava se od 2013, dva puta godišnje – skup voćara u februara, i događaj  koji je namenjen unaprđenju povrtarske proizvodnje u decembru. Do sada je održano 12 manifestacija – pet voćarskih i sedam povrtarskih skupova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *