Vesna Čitaković Đurišić posetila leskovački odbojkaški klub “Feniks”

Da odbojka postaje sve popularniji sport u gradu na Veternici potvrđuje primer Ženskog odbojkaškog kluba “Feniks”, koji broji oko 80 članova. Ovaj klub posetila je juče Vesna Čitaković Đurišić, sportski direktor Ženskog odbojkaškog kluba „Jedinstvo“ iz Užica i nekadašnji član odbojkaške reprezentacije Srbije. Ovim povodom je u prostorijama Osnovne škole „Josif Kostić“ u Leskovcu održana konferencija za medije, na kojoj je najavljena buduća saradnja između pomenuta dva kluba.

Ova poseta naročito je obradovala mlade članice kluba “Feniks”. Među njima je i desetogodišnja Danica Dimitrijević, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, koja je odbojku počela da trenira pre nekoliko meseci. Ovaj sport je zavolela pored starije sestre, koja se takođe bavi odbojkom.

Mlade odbojkašice svojim vršnjacima preporučuju bavljenje odbojkom ili nekim drugim sportom.

Pored toga što je dobro za naše zdravlje, na treninzima stičemo nova prijateljstva i jačamo takmičarski duh, kaže Agatija Isailović, koja odbojku trenira pet godina.

Vesna Čitaković Đurišić istakla je da su ovakve posete odlična prilika za razmenu iskustva između klubova:

Večeras sam u Leskovcu da podržim klub Feniks, koji ima dosta talentovane dece i kvalitetnih trenera. Negde su nam se energije prepoznale i nadam se da ćemo napraviti jedan bratski klub i da ćemo zapadnu i istočnu Srbiju spojiti u jednu lepu odbojkašku priču.

Vladimir Bulatović, predsednik kluba “Feniks”, izrazio je zadovoljstvo što je proslavljena odbojkašica izabrala ovaj od svih klubova u našoj zemlji.

Ženski odbojkaški klub “Feniks” osnovan je pre godinu i po dana. Članice ovog mladog kluba će od septembra imati priliku da učestvuju u takmičenjima koja će se održavati u okviru Međunarodne okružne lige, najavljeno je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *