VINSKI BAL 23. I 24. AVGUSTA: TRADICIONALNA TAKMIČENJA, LEKSINGTON BEND I DRAGANA MIRKOVIĆ

Ovogodišnji 34. Vinski bal održaće se 23. i 24. avgusta u Vlasotincu. U okviru ove manifestacije biće održan i 4. Salon vina pod nazivom Vina juga, dok će u zabavnom delu programa, na Letnjoj pozornici prvog dana, u petak, nastupiti Leksington bend, a u subotu Dragana Mirković, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Ove godine neće biti pozornice u letnjoj bašti, s obzirom na to da je hotel Novi Zemun privatizovan i vlasnik uređuje prostor. Glavna bina biće postavljena kod jezera, ispod sportske hale.

U okviru Vinskog bala biće održana i takmičenja za najbolju pesmu i karikaturu na temu vina, baš kao i nadmetanje za boginju vina.

Mnogi predstavnici iz najpoznatijih vinarija iz Srbije i regiona najavili su učešće na ovogodišnjem četvrtom Salonu vina koji će biti priređen 24. avgusta. Paralelno sa izložbenim sadržajem na glavnoj bini, biće održana i degustacija vina, rekao je organizator ovog Salona, Svetislav  Petrović.

Za manifestaciju Vinski bal, opština Vlasotince izdvojila je iz svog budžeta oko 4.200.000 dinara, dok je od Vlade Republike Srbije, po projektu. dobila 500.000 dinara.