Viši sud Leskovac: Doživotna kazna zatvora zbog produženog krivičnog dela silovanje maloletne ćerke

S. S. iz Leskovca, rođen 1981. godine, po zanimanju kapetan Vojske Srbije, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, zbog izvršenja produženog krivičnog dela silovanja deteta, svoje maloletne ćerke S.A. Kako se navodi u saopštenju za javnost Višeg suda u Leskovcu, ovo krivično delo je vršeno u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine.

Priilikom odlučivanja o vrsti i meri kazne sud je imao u vidu sve brojne otežavajuće okolnosti koje se odnose na način i vreme izvršenja krivičnog dela, ličnost optuženog, odsustvo empatije, težinu posledica izvršenog krivičnog dela, nalazeći da ne postoje olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, osim činjenice da ranije nije osuđivan, navodi se dalje u saopštenju.

Dodaje se da je sud našao da se samo ovakvom kaznom može ostvariti svrha kažnjavanja, kako prema samom optuženom kao učiniocu krivičnog dela, tako i prema ostalim građanima, a to je da se uzdrže od vršenja ovakvih i sličnih krivičnih dela.

Nakon objavljivanja presude, sud je doneo odluku da se prema optuženom mera pritvora produži do pravosnažnosti presude odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Prilikom suđenja i donošenja odluke, javnost je bila isključena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *