Vlada Stevanović (88) iz Barja, najstariji učesnik Leskovačkog polumaratona

U trci na 21 km pobedili su Nenad Živković (ARK „Maratonac“ Kruševac) i Slađana Stamenković (AK „Vlasenica“), a na 10 km Miroslav Dukadinović (OAK „Beograd“) i (Tijana Kabić ARK Somaraton).

U kategoriji „najbrži Leskovčanin“ pobedio je Goran Šmelcerović, koji je u trci na 21 km zauzeo treće mesto, a „najbrža Leskovčanka“ bila je njegova sestra Ružica Šmelcerović.

Pored pobednika, aplauzom je dočekan i Vlada Stevanović iz Barja, rođen 1934. godine, najstariji učesnik Leskovačkog polumaratona, koji je trčao stazom dugom 7 km.

Zapažene rezultate postigle su i Leskovčanke Tanja Antić i Marija Papović, članice AK „Dubočica“, koje su u trci na 7 km zauzele drugo i treće mesto.

Ulicama Leskovca je trčalo više od 350 učesnika, među kojima je, prema rečima organizatora, bilo i pojedinih iz Rumunije, Severne Makedonije, Rusije.

Prisutnima je dobrodošlicu poželela Brankica Stamenković, gradska većnica zadužena za oblast obrazovanja i sporta.

-Prošle nedelje smo imali kros RTS-a, na kome je učestvovalo preko 4.000 predškolaca i đaka iz Leskovca i nadamo se da će neki od njih naslediti vas na Leskovačkom polumaratonu. Želim vam dobrodošlicu u grad Leskovac i da, dok trčite našim ulicama osetite dobru energiju i da svi kroz cilj prođete kao pobednici- istakla je u svom obraćanju.

Dvadeset prvi Leskovački polumaraton održan je u organizaciji Atletskog kluba „Dubočica“ i Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti, a pod pokroviteljstvom Grada Leskovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*