Vlada Stevanović (88) iz Barja, najstariji učesnik Leskovačkog polumaratona

U trci na 21 km pobedili su Nenad Živković (ARK “Maratonac” Kruševac) i Slađana Stamenković (AK “Vlasenica”), a na 10 km Miroslav Dukadinović (OAK “Beograd”) i (Tijana Kabić ARK Somaraton).

U kategoriji “najbrži Leskovčanin” pobedio je Goran Šmelcerović, koji je u trci na 21 km zauzeo treće mesto, a “najbrža Leskovčanka” bila je njegova sestra Ružica Šmelcerović.

Pored pobednika, aplauzom je dočekan i Vlada Stevanović iz Barja, rođen 1934. godine, najstariji učesnik Leskovačkog polumaratona, koji je trčao stazom dugom 7 km.

Zapažene rezultate postigle su i Leskovčanke Tanja Antić i Marija Papović, članice AK “Dubočica”, koje su u trci na 7 km zauzele drugo i treće mesto.

Ulicama Leskovca je trčalo više od 350 učesnika, među kojima je, prema rečima organizatora, bilo i pojedinih iz Rumunije, Severne Makedonije, Rusije.

Prisutnima je dobrodošlicu poželela Brankica Stamenković, gradska većnica zadužena za oblast obrazovanja i sporta.

-Prošle nedelje smo imali kros RTS-a, na kome je učestvovalo preko 4.000 predškolaca i đaka iz Leskovca i nadamo se da će neki od njih naslediti vas na Leskovačkom polumaratonu. Želim vam dobrodošlicu u grad Leskovac i da, dok trčite našim ulicama osetite dobru energiju i da svi kroz cilj prođete kao pobednici- istakla je u svom obraćanju.

Dvadeset prvi Leskovački polumaraton održan je u organizaciji Atletskog kluba „Dubočica“ i Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti, a pod pokroviteljstvom Grada Leskovca.

One thought on “Vlada Stevanović (88) iz Barja, najstariji učesnik Leskovačkog polumaratona

  1. Dicim se gospodinu Vladi Stevanovicu iz Barja, svaka cast gospodine da u tim godinama istrtcis Leskovatcki maraton, to je primer za mnoge a i za mene koji sam duplo mladji!
    Takve ljude Srbija treba….!

    Da ste zivi i zdravi jos mnogo godine gospodine Stevanovicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *