Vlasotinački pesnik Srba Takić ovogodišnji dobitnik nagrade “Draganovo pero”

Srba Takić, vlasotinački pesnik, pobednik je ovogodišnje manifestacije “U ritmu dijalekta”, održane večeras u Leskovačkom kulturnom centru. Njegova pesma “Sonet od staros”, napisana na prizrensko-timočkom dijalektu, proglašena je za najbolju, nakon čega mu je uručena nagrada “Draganovo pero”.

Ovu odluku doneo je žiri u sastavu: Milivoje Pavlović, književnik, istoričar književnosti, književni kritičar i dekan Fakulteta za kulturu i medije, Tihomir Petrović, istoričar književnosti, kao i Vlasta Cenić, pesnik, koji je prošlogodišnji pobednik ove manifestacije .

Na Konkurs za najlepšu pesmu na dijalektu pristiglo je pedesetak radova. Dejan Đorđević, selektor manifestacije, imao je težak zadatak, da od svih radova odabere najbolje.

Podsetimo, ovo je druga po redu manifestacija “U ritmu dijalekta”, koja je pokrenuta u čast Dragana Radovića, dugogodišnjeg kulturnog radnika u Leskovcu, koji je negovao književnost na dijalektu i dao veliki doprinos očuvanju narodnih govora. Pokrovitelji manifestacije su Grad Leskovac i Ministarstvo kulture i informisanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *