Vlasotinačkoj biblioteci na poklon 200 knjiga

Olga Nešić, 98-godišnja ćerka hidroinženjera Milana Nešića, koji je Vlasotinčanima najpoznatiji po tome što je projektovao kej na Vlasini, poklonila je biblioteci „Desanka Maksimović“ 200 knjiga iz lične biblioteke, kao zahvalnost za sećanje koje Vlasotinčani neguju na njenog oca.

Bista Milanu Nešiću podignuta je pre osam godina na početku keja, koji nosi njegovo ime, ali se postament urušio, nakon čega je spomenik obnovljen prošle godine, na 50.godišnjicu Nešićeve smrti.

Milan Nešić i njegove dve sestre živeli su u Vlasotincu jer je njihov otac,  inače rodom iz Zaječara,  bio postavljen za sreskog načelnika. Sestre su i kasnije ostale da žive u varoši na Vlasini, a Milan je kao student otišao u Beograd i tamo ostao.

Članovi porodice, ali i svi koji su ga poznavali, kažu da je leta provodio u Vlasotincu, gde je voleo da peca ribu i rakove u Vlasini.

Knjige, koje je njegova ćerka Olga poklonila vlasotinačkoj biblioteci već su popisane, obrađene i nalaze se na policama.

-Gospođa Olga nije prekidala svoje veze sa Vlasotincem i ovo je jedan od načina da održi vezu sa mestom koje je njen otac toliko voleo – rekao je direktor biblioteke Srba Takić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *