Vlasotince dobija sistem video nadzora za analizu toka saobraćaja

Opština Vlasotince realizovaće projekat „Sistem video nadzora za analizu toka saobraćaja u opštini Vlasotince“, čija je ukupna vrednost nešto više od 13 miliona dinara.

Polovinu iznosa ( 6.512.976 dinara ) finansiraće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a polovinu lokalna samouprava i to iz namenskih sredstava, od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

-Postavićemo sistem za prepoznavanje registarskih oznaka vozila na šest lokacija i to na ulazu u Vlasotince iz pravca Leskovca, zatim iz pravca Crne Trave, na trgu „8.oktobar“ i na raskrsnicama ulica „29.novembar“ i „Milorada Veličkovića“, zatim „AVNOJ-a“ i „Konopničke“ i „Nemanjine“ i „22. divizije“. Sve će ove kamere biti umrežene, a monitoring centar nalaziće se u Policijskoj stanici – pojašnjava zamenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Projekat „Sistem video nadzora za analizu toka saobraćaja u opštini Vlasotince“ realizovaće se u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog i transporta u jedinicama lokalne samouprave, koji sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *