Vlasotince na službena putovanja uštedelo 700 hiljada dinara

unnamed

Vlasotince – Samo na ime putnih troškova službenih putovanja zaposlenih u prva četiri meseca ove godine Vlasotince je, u odnosu na prethodnu, uspelo da uštedi preko 700.000 dinara.

Predsednik ove opštine Zoran Todorović, kaže da će se ovakav trend nastaviti i na drugim poljima.

U prva četiri meseca prošle godine na službena putovanja iz opštinskog budžeta utrošeno je preko 400 hiljada dinara, a u ovoj svega 134.790; samim tim smanjila se i potrošnja goriva sa 500 hiljada na 180, dok su za ugostiteljske usluge od prošlogodišnjih 200 hiljada potrošene 102 hiljade.

 „Tu razliku ćemo utrošiti na seoski turnir, litije“ rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović. 

Opština Vlasotince je, po njegovim rečima, uspela da i ugovor za osiguranje opštinske imovine, koji je potpisala sa novom osiguravajućom kućom od prošlogodišnjih 350 hiljada smanji na 165 hiljada dinara.

Takođe, raspisivanjem tendera za izvođenje radova na uređenju Konopničke reke i izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Gložanu, sačuvana su značajna novčana sredstva odabirom najjeftinijih izvođača.

“Pokušaćemo da ušteđena sredstva preusmerimo na nešto drugo, mada, ima tu i Republičkih para, pa moramo da se dogovorimo sa njima kako ćemo i šta ćemo sa tim parama da ne bi došli u situaciju da ih vraćamo u martu sledeće godine“ objasnio je Todorović.

Predsednik opoštine Vlasotince najavio je da će uskoro biti raspisani tenderi za rekonstrukciju kotlarnica u dve škole u ovoj opštini, kao i uređenje sanitarnog čvora u vlasotinačkoj Gimnaziji.