Vlasotince: Naredba o zabrani kretanja i preporuke privrednim društvima

 

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince obaveštava građane da danas u 17 sati stupila na snagu nova odluka republičke vlade koja podrazumeva pooštrene mere borbe protiv širenja virusa korona. Tako se u potpunosti zabranjuje kretanje svim kategorijama stanovništva  u vremenu od 17 do 05 časova, osim licima koja su na dužnosti u skladu sa radnom obavezom prema posebnoj naredbi Štaba za vanredne situacije i privrednih društva.

Prodavnice prehrambenih proizvoda, trgovinske radnje i apoteke svoje radno vreme uskladiće prema ovoj naredbi. Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koja definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlene.

Štab za vanredne situacije preporučuje privrednim društvima koja posluju na teritoriji opštine Vlasotince da se pridržavaju propisanih mera zaštite na sprečavanju daljeg širenja pandemije korona virusa kroz primenu pojačanih mera higijensko-epidemiološkog karaktera, upotrebu zaštitnih sredstava – maski i rukavica, redovnu dezinfekciju radnih i sanitarnih prostorija i poštovanje propisanog sanitarnog rastojanja između radnika.

U štabu napominju da su direktori privrednih društava direktno odgovorni za sprovođenje  propisanih i naređenih mera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *