Vlasotince: putem saradnje škola moguća i saradnja opština

U okviru saradnje Srednje stručne opštinske škole „Kole Nedelkovski“ iz Velesa u Makedoniji i Tehničke škole u Vlasotincu, predsednik opštine Bratislav Petrović primio je predstavnike dveju škola koje su potpisale i memorandum o saradnji.

Petrović je govorio o zajedničkim naporima Tehničke škole, lokalne samouprave i Vlade Srbije na uspostavljanju dualnog modela obrazovanja, koji je omogućio školovanje kadrova u skladu sa potrebama privrede i njihovo zapošljavanje.

-Kontinuirani napredak doveo je do toga da će Tehnička škola u Vlasotincu, uz pomoć Vlade Srbije, postati jedan od tri ili četiri trening centra za dualno obrazovanje u Srbiji. Lokalna samouprava podržaće ovu ideju izgradnjom kapaciteta u vidu doma učenika, koji je planiran u prostorijama nekadašnje đačke kuhinje – izložio je planovepredsednik vlasotinačke opštine.

Sagovornici su razmenili iskustva i dogovorili stvaranje uslova za ostvarivanje saradnje između opštine Veles i Vlasotinca, kao i njihovog bratimljenja u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *