Vlasotince raspisalo konkurs za sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova svojih građana

Opština Vlasotince raspisala je konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Građani mogu da konkurišu za šest mera: za zamenu spoljnih prozora i vrata, postavljanje i nabavku materijala za  termičku izolaciju zidova, potom za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju tavanice i krovnog pokrivača, nabavku i  instalaciju kotlova na biomasu, za zamenu postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, grejnih tela – radijatora i pratećeg pribora, kao i za  nabavku i ugradnju solarnih kolektora za toplu vodu.

U planu je i konkurs za solarne panele, najavljuju iz lokalne samouprave. Opština Vlasotince i Uprava za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti dodeljuju putem ovog konkursa ukupno 8 miliona dinara. Sufinansiranje ide do 50% iznosa ili do određenog limita, koji je različit za svaku od mera, a  rok za prijavu je 19. jul.

Tekst konkursa, kao i prateća dokumentacija nalaze se na sajtu opštine, gde će se tokom trajanja konkursa, naći i najčešća pitanja i odgovori u vezi sa konkurisanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *