Vlasotince želi da zaposli više stotina radnika u naredne tri godine

prijem vlasotince 2

Vlasotince – Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović na novogodišnjem prijemu za predstavnike javnog života, odbornike, predsednike Mesnih zajenica i direktore javnih i javno komunalnih preduzeća istako je da je reorganizacija opštinske uprave  jedan od glavnih zadataka u predstojećem periodu.

“Namera nam je da lokalnu administraciju učinimo efikasnijom kako bi postala servis građana u pravom smislu te reči” dodao je Todorović.   

Predsednik vlasotinčke opštine osvrnuo se i na teško stanje u Javno komunalnom preduzeću Vodovod koje je s jedne strane opterećeno dugovanjima prema Elektrodistribuciji i zaposlenima u iznosu od šest neisplaćenih zarada i teško naplativim potraživanjima prema korisnicima s druge strane kao i u Komunalcu gde se radnicima duguje 17 mesečnih zarada i naglasio da će se posvetiti rešavanju ovih problema.

prijem vlasotince 1

“Vraćanjem delatnosti iznošenja komunalnog otpada stvorene su mogućnosti da Komunalac dostigne ekonomski održivo poslovanje” kaže Todorović.

” Sproveli smo postupak preparcelizacije i stvorili neophodne preduslove da investitorima obezbedimo još tri parcele u industrijskoj zoni Vlasotinca. Tako da će tu nići tri nova pogona Elrada, Grunera i nove kompanije Dafra koja je višegodišnji kooperant Grunera. Na taj način računamo da će se u Vlasotincu u naredne tri godine otvoriti više stotina novih radnih mesta” naglašava Todorović.

Todorović je najavio da će se početkom građevinske sezone krenuti sa uređenjem trotoara u Vinogradskoj i delu ulice 22. divizije ukupne vrednosti 18 miliona dinara i na uređenju staze pored Sportske dvorane što će koštati 8 miliona dinara.

On veruje da će se izradom jedinstvenog informacionog registra korisnika socijalne pomoći podići nivo socijalne zaštite u vlasotinačkoj opštini.