Vodovod: voda za piće u Leskovcu ispravna

Direktor javnog preduzeća Vodovod Leskovac Staniša Ristić rekao je da je voda za piće iz gradskog vodovoda ispravna, nakon što se Leskovcem danas proširila informacija da će doći do nestanka vode i da ona nije za piće.

Prema rečima direktora Ristića reč je o neosnovanim glasinama.


“Nakon obilnih padavina i povećane mutnoće akumulacije Barje u noći između 24. i 25.juna i nakon preduzetih adekvatnih tehničko- tehnoloških mera, JKP Vodovod Leskovac i Zavod za javno zdravlje Leskovac danas su se usaglasili o trodnevnom monitoringu (uzorkovanju i ispitivanju vode za piće iz distributivne mreže) radi potvrđivanja higijenske ispravnosti u skladu sa “Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće”.


Prvo uzorkovanje je obavljeno danas i svi rezultati terenskog ispitivanja su u skladu sa pravilnikom, a o ostalim rezultataima ispitivanja blagovremeno će mo vas obaveštavati.
Takođe, obaveštavamo javnost da ćemo za svako iznošenje neistine preko društvenih mreža od strane pojedinaca ili ustanova pokrenuti krivičnu odgovornost prema istim zbog uznemiravanja javnosti i JKP Vodovoda Leskovac, navodi se u saopštenju za javnost ovog preduzeća.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *