VOJNICI SEPTEMBARSKE KLASE POLOŽILI ZAKLETVU U KASARNI U DONJEM SINKOVCU

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović’“ u Donjem Sinkovcu septembarska klasa vojnika položila je svečanu zakletvu. U ovoj generaciji nalazi se 134 vojnika, od čega su 23 pripadnice ženskog pola.

“Danas ste se zakleli svojom čašću, da ćete  čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu nezavisnost Republike Srbije. Vi ste dali reč da nastavljate tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova, na koju smo svi ponosni, jer samo ukoliko iskreno poštujemo svoju prošlost možemo se nadati i graditi uz znanje i rad, bolju budućnost, rekao je između ostalog general major Ilija Todorović, načelnik Združene komande generalštaba Vojske Srbije.

Svečanosti povodom polaganja zakletve septembarske klase Vojske Srbije u kasarni “Vojvoda Petar Bojović” u Donjem Sinkovcu prisustvovali su predstavnici Jablaničkog upravnog okruga, Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, predsednici opština Jablaničkog okruga i sveštenstvo srpske pravoslavne crkve.

Nakon polaganja zakletve prikazana je i izložba slika  “ 78 dana bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije u 78  slika “, koja će u ovoj kasarni stajati kao podsetnik na bombardovanje naše zemlje 1999. godine.