Vučić dogovorio – “Jeanci” da zaposli 1.000 Leskovčana

jeance 2

Leskovac – Kao prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku „Jeanci“ u Leskovcu gde je razgovarao sa radnicima ali i rukovodstvom ove Turske kompanije.

Kako je vicepremijer Aleksandar Vučić istakao, nakon razgovora sa vlasnicima iz Turske, on ih je ubedio da u Leskovcu u ovoj fabrici otvore ukupno 1.000 novih radnih mesta, a da će im država pomoći na sve moguće načine, kroz subvencije i određene olakšice, da se to i realizuje.

„Za ovu fabriku je lokalna samouprava učinila mnogo. Sada je red na nas kao državu da im pomognemo. Ovi ljudi su pokazali da mogu dobro da rade i bez naše pomoći do sada. Vreme je da to ispravimo jer smo mnogo više davali mnogo manjim investitorima. Želim investitorima iz Turske da kažem da treba da se osećaju kao kod svoje kuće“ istakao je Vučić.

Jeance 1

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić položio je kamen temeljac u novom pogonu ove fabrike u nekadašnjem „Srboleku“.

„Za nekih desetak dana na ovom mestu će početi da radi još sto radnika“ najavio je Ljajić.

U pogonu u „Srboleku“, kako je objašnjeno, vršiće se kamenovanje teksasa.

Nove mašine u vrednosti od oko 3 miliona evra već su pristigle, a zida se i bazen koji će se koristiti za prečišćavanje otpadnih voda.