Vučković: Racionalizacija tako što ćemo naterati činovnike da stvarno rade

pokret soc2

Leskovac – Grad Leskovac neće srljati u racionalizaciju radnih mesta u javnim preduzećima i upravama kao prethodne garniture vlasti, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Pokreta socijalista.

Kako je rečeno, trenutno se radi na programu „Regulatorna reforma“ koja ima za cilj da gradske uprave reorganizuje tako da one budu u funkciji građana, a ne obrnuto.

Kako je objasnio predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista i član Gradskog veća Božidar Vučković, grad će nastojati da svgoje zaposlene organizuje tako da zaista budu u službi građana, da se rokovi za izdavanje dozvola skrate, da se administracija pojednostavi, a da na šalterima vlada rad, red i ljubaznost.

Rad i njegovi rezultati će b iti jedino merilo za ostanak radnika u upravama. Ovaj projekat počeće u celosti da se sprovodi od juna meseca. Svi treba da se nateraju da rade, pa će se onda videti za koga ima posla a za koga ne“ objasnio je Vučković.

pokret soc

Osvrnuvši se na 1. maj, praznik rada, Vučković jhe rekao da je divljačka privatizacija , koja je žestoko pogodila pre svega Leskovac, ostavila katastrofalne posledice na položaj radnika.

Pokret socijalista je za prvi maj organizovao takozvanu „Budilicu“.

Uz pomoć Gradske muzike, u 7 sati izjutra će se gradske ulice obilaziti poznatim koračnicama kako bi se građani podsetili koliki je zapravo značaj ovog praznika.

Nakon toga, u 9 sati će na stadionu na Pašinoj česmi biti priređen i bokat kulturno umetnički program sa solo izvođačima i kulturno umetničkim društvima iz našeg grada.