Za najmlađe sugrađane ponovo organizovana poseta Aero i Konjičkom klubu u Leskovcu

Vojska Srbije izuzela je iz prodaje prostorije i zemljište Aero-kluba „Saša  Mitrović“  u Leskovcu,  što znači da postoji mogućnost da se u najskorijem periodu povrati status aerodroma koji je izgubljen 2007. godine, rekao je Goran Mladenović, predsednik  ovog kluba, prilikom posete aero i konjičkog kluba koji je Grad Leskovac organizovao za najmlađe građane.

Inače, cilj ove akcije  bio je da se deci približe aktivnosti ovih klubova tako što im je omogućeno  da se oprobaju u puštanju zmajeva, da se voze kočijama i druže sa konjima.

Zbog velikog doprinosa radu kluba gradonačelniku Goranu Cvetanoviću uručena je zahvalnica

Organizatori ovog događaja istakli su da je njihova namera da aktivnostima poput ovih, očuvaju tradiciju avijatike na našim prostorima. Uz saradnju lokalne samouprave u proteklih nekoliko godina uređeni su park, prilaz i prostorije kluba, organizovano je letenje balonima i revijalno takmičenje u paraglajdingu.  

Pored aero-kluba danas su najmlađi sugrađani imali priliku da posete i konjički klub u Leskovcu koji postoji od 1933. godine. Deca su mogla da se druže sa konjima i voze kočijama.

Za najmlađe sugrađane bio je organizovan i prevoz od Šop-Đokićeve kuće do Konjičkog kluba turističkim vozićem „Roštiljko“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *