Za poslednjih 6 godina Ministarstvo turizma za organizovanje Roštiljijade izdvojilo 19,5 miliona dinara

U poslednjih 6 godina, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je putem različitih konkursa za grad Leskovac izdvojilo ukupno 34,5 miliona dinara, a samo za organizovanje Roštiljijade u periodu od 2015. do 2021. opredeljeno je od strane resornog ministarstvo 19,5 miliona dinara, istakla je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunkacija prilikom današnje posete Leskovcu.

Ona je u pratnji gradonačelnika Gorana Cvetanovića, Žikice Nestorovića, državnog sekretara, Aleksandra Đurovića, predsednika Skupštine grada, Nebojše Kocića, direktora Turističke organizacije i drugih predstavnika lokalne samouprave obišla štandove  u centru grada i razgovarala sa ugostiteljima.

Ovom prilikom bilo je reči i o rekonstrukciji odmarališta na Vlasinskom jezeru, koje je nakon sudskog spora vraćeno u vlasništvo Turističke organizacije Leskovca.

Naime, kako bi ovo odmaralište dobilo raniji sjaj neophodno je izdvojiti 90 miliona dinara, a za sada je resorno ministarstvo opredelilo 10 miliona.

Pri kraju svog obilaska minsitarka Matić, iskoristila je priliku da pokaže svoje umeće u pripremi pljeskavice, ali i da pazari leskovačku papriku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *