Za prenamenu Doma JNA u koncertnu dvoranu i Muzičku školu 1,45 miliona evra od ministarstva kulture

Za adaptaciju i rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Doma vojske u Leskovcu, u kojoj će biti izgrađena koncertna dvorana, u okviru prve faze radova biće uložena suma od milion 450 hiljada evra, na osnovu ugovora koji su danas u Ministarstvu kulture u Beogradu, potpisali ministarka kulture Maja Gojković, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević. 

“Prenamena nekadašnje zgrade JNA u veliku koncertnu dvoranu omogućiće umetnicima da u modernijem prostoru stvaraju nova iskustva”, ocenila je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

Ona je istakla da će pored ulaganja u iznosu od 1,45 miliona evra, Grad Leskovac izdvojiti dodatnih deset miliona dinara za projektno investiranje. Sledeće godine će ministarstvo opredeliti još milion evra za opremanje prostora.

Sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade nekadašnjeg Doma JNA u Leskovcu izdvojena su u okviru projekta ukupne vrednosti 6 miliona 300 hiljada evra, koji podrazumeva rekonstrukciju i dogradnju još dva objekta kulture, Zadužbine Ilije Kolarca” i Galerije u Požarevcu.

Ispred Kolarčeve zadužbine ugovor je potpisao upravnik Aleksandar Peković, a u ime grada Požarevca gradonačelnik Saša Pavlović. Ulaganja u infrastrukturu u oblasti kulture u našoj zemlji biće nastavljena i u narednom periodu, istaknuto je ovom prilikom, uz podsećanje na dosadašnje investicije. 

Inače, sredstva u iznosu od 6 miliona 300 hiljada evra za rekonstrukciju, dogradnju i adaptaciju Doma vojske u Leskovcu, Kolarčeve zadužbine i Galerije u Požarevcu, opredeljena su iz kreditne linije Banke Saveta Evrope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *