Za prva tri dana pojačane kontrole izključeno 11 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i tri koja su bila pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

U okviru Međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave Leskovac  u prva tri dana izvršili su kontrolu preko 1 000 vozača. Tom prilikom jedanaestoro njih iskjučeno je iz saobraćaja zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, a dvoje njih je bilo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kako je za našu Televiziju istakao portparol Policijske uprave Leskovac, Boban Zdravković, od početka  sprovođenja  pojačane  kontrole  koja je  usmerena na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saobraćajni policajci raspoređeni su na više punktova na teritoriji čitavog Jablaničkog okruga.

Za vožnju pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci preduzete su zakonom predviđene sankcije.

Ova međunarodna akcija koja  se sprovodi u  29 država članica organizacije TISPOL  trajaće do 15. decembra. Inače, na teritoriji Srbije, od početka godine iz saobraćaja  isključeno više od 42.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Među njima više od 1.700 je upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti. Takođe, 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *