Za prve dve nedelje decembra u Leskovcu od posledica korona virusa preminulo 20 osoba

Za poslednje dve nedelje epidemiološka situacija u gradu prerasla je iz nepovoljne u vanrednu, na šta pre svega ukazuje porast broja zaraženih za 2087 na nivou Jablaničkog okruga, odnosno za 1155 u Leskovcu, što čini 35 procenata od ukupnog broja zaraženih od početka epidemije Kovid 19 na teritoriji grada Leskovca.

U periodu od 30. novembra, zaključno sa današnjim danom u našem gradu je preminulo 20 osoba od posledica korona virusa, istaknuto je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Zbog naglog priliva pacijenta na bolničkom  lečenju, proširen je i kapacitet Kovid bolnice za 44,5 procenata, i on sada iznosi 235 ležajeva. Dodatni problem predstavlja i činjenica da je 180 zaposlenih u Opštoj bolnici obolelo ili se nalazi u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženim.

U strukturi novoobolelih i dalje najviše ima radno aktivnog stanovništva 64,9 procenata.

Od početka epidemije, na teritoriji grada Leskovca  preminula su 63 lica od posledica korona virusa, a samo u poslednje dve nedelje 20.  Pored toga, za 22 smrtna ishoda se sumnja da su uzorkovana ovim virusom.

Članovi Štaba za vanredne situacije još  jednom su istakli važnost i značaj samodiscipline svih nas.

Na  sednici Štaba za vanredne situacije, osim poštovanja ranije ustanovljenih mera od strane republičkog kriznog štaba, kao što su izbegavanje okupljanja u većem broju, nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance i redovne higijene ruku, donesena je  i preporuka Gradskoj upravi, javnim i javno-komunalnim preduzećima čiji je osnivač grad, da se licima sa hroničnim oboljenjima, kao i starijima od 60 godina, i roditeljima sa decom starosti do 12 godina omogući rad od kuće.

Od početka epidemije na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno je 5232 slučaja kovida, od toga 3 272 u Leskovcu, u Vlasotincu 1100, 445 u Medveđi, 277 Lebanu, Bojniku 149 i u Crnoj Travi je do sada obolelo 7 lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *