Za vreme poslednjeg policijskog časa 18 osoba prekršilo zabrane kretanja i okupljanja na javnom mestu

Za vreme trajanja policijskog časa, koji je prethodnog vikenda počeo u petak  od 18 časova i završio se u ponedeljak 27. aprila u 5 sati, 18 lica je prekršilo meru zabrane kretanja i meru zabrane okupljanja u parkovima i na javnim površinama. Ukupan iznos izrečenih kazni 940 000 dinara. 

Gledano statistički u odnosu na prethodni vikend kada je policijski čas trajao i najduže, smanjen je broj prekršilaca, kazao je u izjavi za Televiziju Leskovac Branislav Đorđević, vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Leskovcu.

Najveći broj prekršaja zabeležen je u subotu, kada je izrečeno 9 presuda u ukupnom iznosu od 450 hiljada dinara. U petak 24. aprila po ovim osnovama doneto je 5 presuda, od toga za tri osobe koja su starija od 65 godina, a ukupan iznos izrečenih kazni bio je 270 hiljada dinara.

U nedelju 26. aprila, kažnjena su četiri lica zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja i mere zabrane okupljanja, u ukupnom iznosu od 220 hiljada dinara.

Najveće kazne uglavnom se izriču višestrukim prekršiocima ovih zabrana, naglašava Đorđević.

 Iznosi novčanih kazni za nepridržavanje mera zabrane kretanja i zabrane okupljanja u parkovima i na javnim površinama, kreću se od 50 do 150 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*