Zabranjena okupljanja na otvorenom i zatvorenom za više od 30 ljudi

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid 19 zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Rebulike Srbije u zatvorenom i otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 30 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanja 1,5 metra, odnosno na svaka 4 metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.

Ovo je jedna od izmena i dopuna Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje korona virus koju je donela Vlada Republike Srbije, a usvojio je Gradski štab za vanredne situacije.

Osim toga što su zabranjena javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 30 lica, izmene i dopune se odnose se i  na sledeće:

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi ne rade od 21 do 6 časova narednog dana, a u otvorenom delu od 1 do 6 sati ujutru.  

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se tako da ne rade od 23 do 6 časova.

Izvođenje nastave u prostorijama srednjih, osnovnih škola, predškolskih ustanova, kao i izvođenje predavanja, vežbi, seminara i sličnih oblika rada sa studentima u prostorijama visokoškolskih ustanova vrši se u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnog zavoda, odnosno instituta za javno zdravlje, navodi se u saopštenju za javnost Štaba za vanredne situacije grada Leskovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *