Zakazivanje PCR testiranja preko portala eUprave ili pozivom na broj

U Zavodu za javno zdravlje Leskovac moguće je zakazati  PCR testiranje  na lični zahtev preko portala eUprave ili pozivanjem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broj 011/362-0000.  Ovu mogućnost imaju svi građani, strani državaljani sa boravkom u Srbiji, ali i turisti.

Proces zakazivanja počinje klikom na pokrenite uslugu eZakazivanja za PCR testirajnje, a potom  ukucavanjem grada, mesta ili laboratorije. Nakon odabira termina potrebno je uneti podatke o osobi  koja želi da se testira i klikom na dugme zakaži, rezerviše se termin u laboratoriji  uz pregled uplatnice koju treba uplatiti pre testiranja.

Pokretanje ovakve usluge građanima se omogućuje jednostavniji proces zakazivanja termina, ali  ujedno i smanjenje okupljanja većeg broja u laboratorijama prilikom čekanja reda. Takođe, administrativni poslovi više ne padaju na teret medicinskih radnika.

Iz Zavoda za javno zdravlje napominju da je  u slučaju zakazivanja preko telefona, kontakt službu neophodno nazvati dan ranije radi određivanja termina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE