Zapaženo učešće plivačica PK “Dubočica” na prvenstvu u Budimpešti

Čast da brane boje reprezentacije Srbije, na završenom Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održavalo od 17. do 23. maja u Budimpešti, imale su Nina Stanisavljević i Tanja Popović iz Plivačkog kluba “Dubočica”.  Iako još uvek juniorke, dostojno su se nosile sa svojim plivačkim idolima, plivajući rame uz rame sa najboljim plivačicama Evrope, navodi se u saopštenju za javnost Plivačkog kluba “Dubočica.

Naime, u individualnim disciplinama, Nina je bila 20. na 50 metara kraul, dok je  na 50 metara leđno uspela da obori apsolutni rekord Srbije koji je pre 12 godina postavila Marica Stražmešter.

Tanja je takođe plivala svoja najbolja vremena i imala zapažen nastup, dok su najveći uspeh naše devojke ostvarile u mešanoj, muško – ženskoj štafeti 4 x 100 metara kraul, gde su plivale sa Veljom Stjepanovićem i Andrejom Barnom, i osvojile 7. mesta u Evropi.

Pored ovoga, članove Plivačkog kluba “Dubočica”, od 6. do 11. jula očekuje učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu. Na ovom nadmetanju nastupiće pet plivača: Nina Stanisavljević, Uroš Živanović, Tanja Popović, Jana Marković i Bratislav Pešić.  Takođe, u avgustu ih očekuje i Svetsko juniorsko prvenstvo u Kazanju u Rusiji, gde će za reprezentaciju Srbije nastupiti troje naših plivača, Nina Stanisavljević, Uroš Živanović i Tanja Popović, navodi se u saopštenju za javnost Plivačkog kluba “Dubočica”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *