Zastavice za FK Bajern direktno iz Oraovice

itp 1

Oraovica – Tekstilni pogon „ITP“ iz Oraovice kod Grdelice potpisao je ugovor sa nemačkom firmom „Hofšmit“ za izradu preko 5.000 zastavica za fudbalski klub „Bajern“ iz Minhena, dresova za jedan hokejaški klub, ali i proizvodnju državnih zastava za zemlje Evropske unije.

Ova industriju trikotaže i prediva, koju je marta prošle godine otvorio u starom tekstilnom pogonu u Oraovici  Ljubiša Nikolić rodom iz ovog kraja,  odličan je poslovni potez koji pruža  mogućnost probijanja na zapadnoevropsko tržište.

U ovom tekstilnom pogonu proizvodi se laka konfekcijska roba – pretežno za butike: sportska oprema, dukserice i majice.

itp 2

Ugovor sa Nemcima je jako značajan, ali se vlasnik ne nada uspehu preko noći. Kako sam kaže, dovoljno je da se naporno radi, a svojim prijateljima, biznisnima iz našeg kraja koji rade u inostranstvu, pokušao je da pokaže da ne treba svi da ulažu u Beograd i da ljudio i ovde znaju da rade i inuvče svoje umeće.

„Rad pobeđuje sve – koliko radite toliko ćete i da zaradite, ma gde se nalazili“ kaže Ljubiša Nikolić.

Nikolić je u pogon uložio početni kapital od 350.000 evra.

itp 3

Trunutno upošljava 25 radnica, a u planu mu je da zaposli još 50. Pogon je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima.

„Plate možda nisu velike, ali se ženama iz ovog kraja vratio osmeh na lice“ istakao je gradonačelnik.

Lokalna samouprava je ovom privredniku obećala brzo rešenje problema kanalizacije koja postoji u Oraovici, kao i izradu sekundarne vodovone mreže u ovom kraju.