Završen FAPOR

Na sinoć završenom Festivalu akademske pozorišne režije – FAPOR, prva nagrada za režiju koja nosi ime legendarnog leskovačkog glumca Dragana Dimitrijevića, pripala je Bori Neniću za predstavu  “Kovači”, BAG Teatra iz Boljevca. Pre zvaničnog zatvaranja i dodele nagrada, u Leskovačkom kultrunom centru revijalno je izvedena predstava Dramatera LKC-a „Bliži nebu“ po tekstu Željka Hubača i u režiji Darka Zloporubovića.

 Drugu nagradu osvojio je Milan Bogdanović za predstavu “Sa prevodom za odrasle” DIS Teatra iz Banja Luke, dok je treća nagrada dodeljenja Dušanu Blagojeviću za režiju predstave “Mrtvo more za početnike” u izvođenju Teatra Gimnazijalac iz Lebana.

U Boljevac su otišle i nagrade za glavnu mušku ulogu koja je ove godine dodeljena  Janku Maglovskom i Milanu Miloševiću u predstavi “Kovači”, kao i Ani Pavlović za najbolju sporednu žensku ulogu u ovoj predstavi. Nagradu za najbolju žensku ulogu otišla je u ruke Nataši Rokvić za ulogu Karoline Nojber u istoimenoj predstavi  „Castelluma“ iz Kostolca, a za sporednu mušku ulogu u ruke Marku Bojiću za ulogu Marka Bojića u predstavi „Sa prevodom za odrasle“ DIS Teatra  iz Banja Luke.

Sedmi po redu Festival amaterske pozorišne režije FAPOR zatvorio je reditelj Milorad Milinković koji je i ove godine imao ulogu voditelja okruglih stolova.