Završena energetska sanacija Osnovne škole “Vasa Pelagić”

Energetska sanacija Osnovne škole „Vasa Pelagić“ koja je podrazumevala renoviranje fasade, krova, zamenu oluka, gromobranske konstrukcije i nabavku opreme u potpunosti je završena. Ukupna vrednost radova iznosi 218 000 evra, od kojih je Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO uložila 150 000, a ostatak novca u iznosu od oko 67 800 evra uložio je grad Leskovac.

“Zalažemo se da svaka vaspitno-obrazovna ustanova bude rekonstruisana, a Osnovna škola „Vasa Pelagić“ koja postoji više od jednog veka, pokazala je rezultatima svojih učenika i prosvetnih radnika da zaslužuje ovakvu investiciju – rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Grad je tokom radova izdvojio dodatnih 1,3 miliona dinara za sanaciju jednog toaleta, a u planu je da se u saradnji sa EU PRO programom o ovoj godini sanira još jedan, kazao je Cvetanović.  

“Ovo je jedan od 37 infrastrukturnih projekata koji Evropska unija podržava u saradnji sa Vladom Republike Srbije, a koji se sprovodi kroz program EU PRO – istakla je Dragana Novaković, menadžer sektora za infrastrukturu  EU PRO Kancelarije ujedinjenih nacija za projektne usluge.  Grad Leskovac, kako je istakla, kroz ovaj program sprovodi 8 projekata ukupne vrednosti 450 hiljada evra.

Grad Leskovac je do sada u energetsku sanaciju osnovnih i srednjih škola  uložio preko 240 miliona dinara, a značajna sredstva izdvojena su i za sređivanje učionica, toaleta, fiskulturnih sala, sportskih terena, školskih dvorišta i postavljanje ograde.

Za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju obrazovnog procesa zahavlnice su ovom prilikom uručene gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, predstavnicima Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoju, kao i predstavnicima EU PRO – a. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *