Završena izgradnja još jedne saobraćajnice u Zelenoj zoni

Mesec dana pre isteka zvaničnog roka završeni su radovi na izgradnji još jedne saobraćajnice u Zelenoj zoni.

“Kako bi ovaj prostor bio kompletno opremljen, prioritet lokalne samouprave u narednom periodu biće završetak izgradnje kolektora i dovođenje gasa – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za novinare koja je održana na prostoru Zelene zone.

Sa izgradnjom saobraćajnice za šta je iz gradskog budžeta izvojeno oko 33 miliona dinara, stvorili su se uslovi da leskovačka kompanija „Statovac“ započne gradnju savremenog distributivnog centra u Zelenoj zoni, na parceli od dva hektara koju je ova firma kupila za  41,5 miliona.

Cilj lokalne samouprave, kako je rečeno na konferenciji, je da se od ovog prostora napravi kompletno opremljena industrijska zona za koju će biti zainteresovani mnogi investitori. U tom smislu u prethodnom periodu izgrađena je kružna raskrsnica, trafo stanica, saobraćajnica od  500 metara, uređen je parking, postavljeno osvetljenje.

Govoreći o poslovnom ambijentu, gradonačelnik Cvetanović je najavio da će Leskovac u narednih nekoliko meseci ponovo dobiti sertifikat grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, zahvaljući ćemu će postati prvi grad u Srbiji koji ovaj sertifikat dobija po četvrti put. Zelena zona je jedan od primera koji pokazuju da se zaista radi na stvaranju sredine koja je pogodna za investiranje.

Izvođač radova na izrgadnji saoraćajnice čija je dužini 400 metara je grupa izvođača Perica Jović preduzetnik i AB kop iz Vlasotinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *