ZAVRŠENA MANIFESTACIJA “POD SAČ” U MEDVEĐI

Ukupno 16 timova takmičilo se na drugoj turističko – gastronomskoj manifestaciji “POD SAČ”, koja je održana u Medveđi, 28. avgusta na keju reke Lepaštice. Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija opštine Medveđa uz podršku lokalne samouprave.

Organizacijom ovog takmičenja, pored ostalog, Turistička organizacija opštine Medveđa želi da doprinese oživljavanju Velikogospojinskog sabora koji je nekad bio veoma posećen, a poslednjih godina poseta saboru je nešto slabija.

Takmičenje se odvijalo u dve kategorije: pripremanje jela od mesa pod sačem i pripremanje hlebova pod sačem. U revijalnom delu, koji se nije ocenjivao, ekipe su pripremale jela od mesa u kotliću, Leskovačku mućkalicu, gulaš, pasulj sa rebarcima i slaninom.

Najbolje pripremljeno meso pod sačem imao je Goran Savić, njemu je pripalo  prvo mesto, drugo mesto zauzela je ekipa mesare Milojković, a treće ekipa Mrkonjski vis.

U kategoriji hlebova i pogača pod sačem prvo mesto je zauzela ekipa Udruženje penzionera Medveđa, drugo ekipa Crepulja, a treće ekipa Petrilje.